Staalwijk is gespecialiseerd in

IMPLANTOLOGIE & ENDODONTOLOGIE

Spoed tandarts Utrecht

Zoekt u een spoed tandarts in Utrecht? Dan kunt bij tandartspraktijk Staalwijk terecht, mits u al bij ons ingeschreven staat als patiënt. Als ingeschreven patiënt gaat u met spoed naar de tandarts in Utrecht voor een afgebroken tand of kies, een hevige pijn die niet met pijnstilling te onderdrukken is of voor een nabloeding. Kortom situaties die niet tot de volgende werkdag kunnen wachten.

Onze praktijk is in de eerste plaats bedoeld voor reguliere tandarts behandelingen zoals:  mondhygiëneimplantatenwortelkanaalbehandelingen, kroon- en brugwerk, esthetische tandheelkunde en parodontitis. Hiervoor komt u als ingeschreven patiënt in de eerste plaats bij ons. Mocht er dan iets mis zijn, wat acute zorg vereist, dan kunt u bij onze spoed tandarts in Utrecht terecht. Wij stellen in alle situaties de gezondheid van uw gebit centraal.

Spoed tandarts in Utrecht 

Bent u ingeschreven bij onze praktijk, dan staat de spoed tandarts in Utrecht altijd voor u klaar. Of u nu midden op de dag of ‘s nachts zorg nodig heeft. Staalwijk spoed tandarts in Utrecht staat 24/7 voor zijn eigen patiënten klaar. Gaat het om gebitsklachten die zo pijnlijk zijn, dat wachten niet mogelijk is? Neem dan direct contact met ons op en wij zorgen ervoor dat u zo snel mogelijk bij ons terecht kunt. Maak een afspraak voor een spoedbehandeling via het volgende telefoonnummer: 0900 86 02 (buiten openingstijden) of: tel: 06 819 639 70 (binnen openingstijden)

Bent u niet op zoek naar informatie over onze spoed tandarts in Utrecht, maar naar informatie over onze reguliere diensten? Dan kunt u het contactformulier op de website invullen. Er wordt dan contact met u opgenomen voor het bevestigen van de afspraak. Het is ook mogelijk om tijdens onze openingstijden binnen te wandelen om een afspraak te maken.

Onze expertises

De noodtandarts beperkt zich enkel tot de noodzakelijke zorg. Voor een vervolgbehandeling kunt u bij onze reguliere tandarts terecht. Hiervoor zal dan ook een behandeltraject worden opgesteld, afhankelijk van de ernst van de situatie. Het kan voorkomen dat er gevraagd wordt uw eigen verzekeringspapieren mee te nemen en achteraf direct contant te betalen.

Onze tandartspraktijk is gespecialiseerd in onderstaande behandelingen:

 • Algemene tandheelkunde
 • Endodontologie
 • Paradontologie
 • Implantologie

Mochten er na een van de bovenstaande behandelingen complicaties optreden, ga dan direct naar onze spoed tandarts in Utrecht. Wij staan dag en nacht voor u klaar en verlenen hiermee een uitstekende nazorg.

Veelgestelde vragen

 • Wanneer moet ik de spoed tandarts bellen? 
  • Wanneer u de spoed tandarts moet bellen hangt af van de situatie. U kunt bijvoorbeeld met spoed naar de tandarts voor een afgebroken tand of kies, hevige pijn die niet met pijnstilling te onderdrukken is of een nabloeding. Kortom, situaties de niet tot de volgende werkdag kunnen wachten.
 • Wat is een spoed tandarts?
  • U vraagt zich misschien af ‘Wat is een spoed tandarts?’. Een spoed tandarts is eigenlijk een normale tandarts, maar dan waar u terechtkunt buiten de normale openingstijden van de praktijk. Een spoed tandarts is dus ‘s avonds en in het weekend bereikbaar. U kunt langskomen als u acute pijn heeft.
 • Worden spoed tandarts kosten vergoed?
  • Of spoed tandarts kosten worden vergoed, hangt af van uw verzekering. Spoedeisende mondzorg valt vanaf 18 jaar niet onder de basisverzekering. Als u een aanvullende tandheelkundige verzekering heeft, wordt spoedeisende mondzorg door uw zorgverzekeraar meestal achteraf vergoed. Dit kunt u controleren bij uw eigen zorgverzekering. Tot 18 jaar wordt spoedeisende mondzorg en tandheelkunde volledig vergoedt vanuit de basisverzekering.
 • Is er een spoed tandarts in Utrecht?
  • Tandartspraktijk Staalwijk is een spoed tandarts in Utrecht. Als u bij ons bent ingeschreven dan kunt u altijd bij ons terecht. Van ‘s ochtends vroeg tot midden in de nacht staat de praktijk voor haar eigen patiënten klaar.
 • Hoe vaak moet ik naar de tandarts?
  • Wij adviseren minimaal één keer per jaar een preventief consult bij de tandarts in te plannen. Hoe vaak u naar de tandarts gaat heeft namelijk invloed op de kwaliteit van uw gebied. Zo kunnen bij zo’n consult indien noodzakelijk problemen direct worden opgelost, voordat deze erger worden. Het regelmatig langskomen bij de praktijk voor controle verkleint de kans op grotere gebitsproblemen.

Angst voor de tandarts

Of u nu de spoed tandarts in Utrecht nodig heeft of voor een controle naar de tandarts gaat, dit kan altijd gepaard gaan met zenuwen. Veel mensen geven zelfs aan angst te ervaren voor de tandarts. Dit kan ontstaan zijn door eerdere ervaringen, verhalen van anderen of angst bij ouders. Dit is erg vervelend en kan een reden zijn waarom mensen niet naar de tandarts gaan. Dit terwijl het juist van groot belang is! Tandartspraktijk Staalwijk is een erkend tandarts op het gebied van angst. We kunnen ervoor zorgen dat u minder pijn ervaart tijdens een behandeling, zodat u de volgende keer minder bang hoeft te zijn.

Spoedtandarts nodig?

Bel ons op ons speciale nummer. Ook om een controle afspraak te maken kunt u contact opnemen met een van onze collega’s.