Staalwijk is gespecialiseerd in

IMPLANTOLOGIE & ENDODONTOLOGIE

Kindertandarts Utrecht

Zoekt u een kindertandarts in Utrecht? Maak kennis met Staalwijk tandartsen. Bij ons staat de patiënt voor op, dus ook als het gaat om kinderen. Kernwaarden die tandartsenpraktijk Staalwijk goed omschrijven zijn kwaliteit, zorgvuldigheid, kind vriendelijkheid en esthetiek. Onze kindertandarts in Utrecht kan bij angst eventueel extra tijd inplannen, zodat er alle tijd is voor geruststelling en eventuele extra maatregelen. 

Maatregelen die wij kunnen treffen zijn bijvoorbeeld: extra uitleg, hypnose en verdoving.

Angst en hypnose bij kinderen

Soms vinden kinderen het niet leuk om naar de tandarts te gaan of zijn ze zelfs bang. Gelukkig heeft onze kindertandarts in Utrecht een manier gevonden om hier hulp bij te bieden, namelijk door middel van hypnosetechnieken. Een kind voelt zich meer ontspannen waardoor de behandeling vlotter verloopt. Het begint als een aanvulling op algemene relaxatie. Dankzij hypnose zijn er talloze therapeutische mogelijkheden: Specifieke ontspanning, pijn en angstreductie, behandelen van bepaalde fobische klachten en volledige analgesie van de mond.

Is er sprake van angst? Meld dit dan voor de afspraak, zodat hier vooraf rekening mee gehouden kan worden.

Maak kennis met tandartspraktijk Staalwijk Utrecht voor uw kinderen

Een afspraak maken bij Staalwijk kindertandarts in Utrecht? U kunt er voor kiezen om ons contactformulier op de website in te vullen of telefonisch een afspraak te maken. De eerste afspraak kunt u zien als kennismaking en standaard controle van het gebit. De geschiedenis en bijzonderheden van het gebit worden doorgenomen en er kan een behandelplan worden opgesteld. 

Heeft u vragen? Neem gerust contact op met onze kindertandarts in Utrecht, via het volgende telefoonnummer: 030 288 13 88.

Veelgestelde vragen

  • Wanneer moet mijn kind naar de tandarts?
    • Vanaf ongeveer 2 jaar oud is wanneer een kind naar de tandarts moet. Naar de tandarts als kind kan best spannend zijn. Bij Tandartspraktijk Staalwijk vinden we het belangrijk om te laten zien dat de tandarts helemaal niet eng hoeft te zijn. Door het inplannen van extra tijd, het voeren van gesprekken en het gebruik van de beste verdoving hopen we dat de patiënt met een fijn gevoel de praktijk verlaat.
  • Wat doe ik met een kind dat bang is voor de tandarts?
    • Heeft u ervaring met een kind dat hysterisch wordt bij de tandarts? Gelukkig heeft Tandartspraktijk Staalwijk een manier gevonden om hier hulp bij te bieden. Wij doen dit namelijk door middel van hypnosetechnieken. Een kind dat bang is voor de tandarts voelt zich meer ontspannen waardoor de behandeling vlotter verloopt. Is er sprake van angst? Meld dit dan voor de afspraak, zodat hier vooraf rekening mee gehouden kan worden.

Onze visie 

Bij Staalwijk kindertandarts in Utrecht vinden wij het belangrijk om te laten zien dat de tandarts helemaal niet eng hoeft te zijn. Door het inplannen van extra tijd, het voeren van gesprekken en het gebruik van de beste verdovingen, streven wij ernaar iedere patiënt trots in plaats van bang de praktijk te zien verlaten. Want alleen dan is het de volgende keer al een heel stuk minder eng om naar de tandarts te gaan.

Vaak zien wij bij volwassenen met gebitsproblemen dat dit is ontstaan vanuit het vermijden van de tandarts. Deze angst is bij de oudere generatie ontstaan doordat er vroeger nog geen goede verdovingen bestonden. Ook was er toen nog niet zoveel kennis als vandaag de dag. Dankzij deze kennis en meer begrip voor iemand zijn of haar situatie, is de tandarts van nu niet meer te vergelijken met vroeger. Daarentegen schemert de angst hiervoor toch door, hoe erg ouders ook hun best doen dit te verbergen. Zo wordt deze angst vaak doorgegeven van ouder op kind. Ook zien wij dat de tandarts nog altijd negatief wordt afgebeeld in series of films. 

Wij van Staalwijk kindertandarts in Utrecht willen het tegendeel bewijzen en hier voor altijd verandering in brengen! Daarom staan wij voor duidelijke communicatie en een hoog ethisch, maar ook medisch niveau.  

Afspraak maken voor de kindertandarts in Utrecht?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Laat dan uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.