Staalwijk is gespecialiseerd in

IMPLANTOLOGIE & ENDODONTOLOGIE

Restauratie en gaatjes

Als er tandbederf in uw tand of kies zit, of als uw kies afbreekt, dan kan de tandarts dit repareren met een vulling. De tandarts kan u in de meeste gevallen zelf behandelen. Een vulling kan de kleur van uw tanden hebben of zilverkleurig zijn. De zilverkleurige vullingen worden tegenwoordige nauwelijks nog gebruikt.

Wanneer moet een tand of kies gevuld worden?

Uw tand of kies kan gevuld worden als uw een gaatje(tandbederf) heeft of als uw tand of kies gedeeltelijk is afgebroken. Een bestaande vulling moet in sommige gevallen vervangen worden wanneer er bijvoorbeeld een breuk in de vulling zit. Een vulling zorgt ervoor dat u weer goed kunt kauwen en voorkomt verdere pijn en klachten.

Wanneer uw tandvlees iets is teruggetrokken dan liggen uw tandhalzen bloot. Dit kan gevoeligheid geven bij koude of warme dranken. Uw tandarts kan de tandhals dan afdekken met een vulling.

Behandeling

Meestal verdooft de tandarts uw mond eerst, dit is echter niet verplicht. Zodra de verdoving goed werkt, boort de tandarts het tandbederf of de oude vulling eerst weg. Als de kies helemaal schoon en droog is, wordt uw kies geëtst om het weefsel ruw te maken. Dit zorgt ervoor dat de vulling goed kan hechten. Daarna wordt er een speciale lijmlaag gelegd waarop de vulling in laagjes wordt aangebracht. Elke laag wordt uitgehard met behulp van een speciale blauwe lamp. De vulling wordt bijgeslepen en afgewerkt met een klein boortje.

Soorten vullingen

In de meeste gevallen worden er witte vullingen geplaatst. Naast glasionomeercement en componeer wordt composiet ook vaak toegepast. Met composiet is namelijk veel mogelijk. Zo wordt met composiet bijvoorbeeld een gebroken voortand opnieuw opgebouwd en verkleuringen van tanden en kiezen hersteld.

Afspraak maken voor de angst tandarts in Utrecht?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Laat dan uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.