Staalwijk is gespecialiseerd in

IMPLANTOLOGIE & ENDODONTOLOGIE

Sealen

Om gaatjes te voorkomen, maken veel tandartsen de keuze om te sealen. Tijdens dit proces worden groefjes en putjes in uw tanden opgevuld met een speciaal gemaakt fissuurlak. Hierdoor treden er minder snel gaatjes op, waardoor uw gebit sterk blijft. Sealen is erg handig, omdat de gesealde puntjes vaak niet bereikt kunnen worden met een tandenborstel.

Wanneer is sealen nodig?

In sommige gevallen ontstaan er lastige puntjes of diepe groeven in uw gebit waar u met een tandenborstel niet bij kunt. Omdat deze lastige plekjes wel kunnen derven, wordt sealen toegepast. Dit zorgt ervoor dat deze groeven gevuld worden met een hiervoor bestemd fissuurlak. In de meeste gevallen vindt sealen plaats na het doorbreken van een kies, omdat de kies op dit moment het schadelijkst is voor nieuwe bacteriën. Dit betekent meestal dat er geseald worden bij kinderen rond het zesde levensjaar. Overigens kan sealen ook worden uitgevoerd bij volwassenen, maar dit wordt meestal enkel op advies van de tandarts gedaan.

Behandeling

Wanneer er bij u of uw kind geseald gaat worden, gaat dat als volgt:

  • De kiezen worden grondig schoongemaakt met een tandenborstel en polijstpasta.
  • Met een zuur middel (ets) worden de kiezen ruw gemaakt, zodat de fissuurlak goed kan hechten aan de kies.
  • De kies wordt droog geblazen of gespoeld, nadat het ets is ingewerkt.
  • De kunststoflak wordt aangebracht en verhard. Dit laatste kan vanzelf gaan, maar wordt vaak versneld met behulp van een blauwe lamp.

Deze behandeling is volledig pijnloos en duurt slechts enkele minuten per kies.

Afspraak maken voor de angst tandarts in Utrecht?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Laat dan uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.