Staalwijk is gespecialiseerd in

IMPLANTOLOGIE & ENDODONTOLOGIE

Opbeetplaat (splint)

Wanneer u voornamelijk last ervaart van kaakklachten, wordt de keuze gemaakt voor een opbeetplaat. Deze plaat helpt om je verkeerde mondactiviteiten tegen te gaan. Hierbij kunt u denken aan kaakklemmen, nagelbijten of bijten op de wang of lip. Door deze gewoonten te vermijden, zullen de pijnklachten in uw kauwspieren verminderen. Heeft u voornamelijk last van tandenknarsen, dan beschermt de opbeetplaat je hele gebit, zodat er niet langer slijtage optreedt.

Afdruk en beetregistratie van je gebit

Omdat de opbeetplaat perfect in uw mond moet passen, maakt de tandarts bij de ontwikkeling hiervan gebruik van gebitsafdrukken en beetregistratie. U ontvangt een op-maat-gemaakte opbeetplaat, die is gemaakt van een hard en doorzichtig kunststof met enkele metalen ankers. Omdat de plaat alle aanwezige tanden en kiezen bedekt, wordt deze zowel op uw boven- als onderkaak toegepast.

Draaginstructies

Het is niet te zeggen hoe en hoelang u de opbeetplaat dient te dragen, aangezien dit per persoon verschillend is. Deze instructies krijgt u mee van uw tandarts, bij de algemene uitleg van de opbeetplaat. Heeft u vragen, dan is het ook het best om deze met uw eigen tandarts te bespreken.

Opbeetplaat voor kinderen

De keuze voor een opbeetplaat voor kinderen wordt regelmatig gemaakt, maar hier wordt wel met een ander materiaal gewerkt. De keuze valt hier namelijk op zacht kunststof. Dit materiaal is minder duurzaam, maar werkt beter op het gebit van uw kinderen, door de groei van de onderkaak en de wisseling van tanden er niet door worden belemmerd.

Afspraak maken voor de angst tandarts in Utrecht?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Laat dan uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.