Staalwijk is gespecialiseerd in

IMPLANTOLOGIE & ENDODONTOLOGIE

Noodtandarts Utrecht

Bij Tandartspraktijk Staalwijk staat onze noodtandarts altijd voor onze patiënten klaar. In onze praktijk zijn iedere werkdag tandartsen aanwezig die precies weten hoe ze om moeten gaan met noodgevallen. Ons hele team van tandartsen en endodontologen zijn zeer vakbekwaam en kunnen patiënten direct behandelen. Bent u nog niet ingeschreven? Daan kan dit heel eenvoudig via onze website.

Bij een noodtandarts kunt u terecht bij ondragelijke kiespijn, een losse tand of bij een nabloeding. In sommige gevallen is een acuut bezoek noodzakelijk. Zorg dat u bijvoorbeeld bij een uitgevallen tand binnen 60 min een noodtandarts ziet. Zo voorkomt u verdere complicaties. 

Het uitvallen van vullingen, kronen en bruggen zijn geen spoedgevallen en kunnen wachten tot de volgende werkdag.

Noodtandarts Utrecht

Op zoek naar een noodtandarts in Utrecht? U vindt ons in vlakbij het station. U hoeft niet woonachtig te zijn in de Gemeente Utrecht om een afspraak te maken bij onze noodtandarts. Het enige wat wel van belang is, is dat u al patiënt bij ons bent. Dit houdt in dat u ingeschreven moet zijn bij onze tandartspraktijk.

Tandarts noodgeval

Wij bieden een reguliere tandarts, maar dus ook een tandarts voor ieder noodgeval. Onze praktijk is geopend van maandag tot en met donderdag van 08:00 – 21:00. Op vrijdag is de praktijk geopend van 08.00-16.00. Voor het maken van een reguliere afspraak kunt u contact opnemen via het volgende telefoonnummer: 030  288 13 88.

Is er sprake van een noodgeval waar direct een tandarts naar moet kijken? Dan kunt u altijd bij onze noodtandarts terecht. Bel in dat geval buiten onze openingstijden naar: 0900 8602. De noodtandarts zorgt ervoor dat u zo snel mogelijk geholpen wordt. Binnen onze openingstijden kunt u contact opnemen met de noodtandarts via: 06 81 96 39 70.

Hoe werkt het?

De noodtandarts beperkt zich enkel tot de noodzakelijke zorg. Voor een vervolgbehandeling kunt u bij onze reguliere tandarts terecht. Hiervoor zal dan ook een behandeltraject worden opgesteld, afhankelijk van de ernst van de situatie. Het kan voorkomen dat er gevraagd wordt uw eigen verzekeringspapieren mee te nemen en achteraf direct contant te betalen.

Vergoeding noodgevallen

Wanneer worden de kosten van een spoedgeval vergoed? Bij een basisverzekering worden de kosten van een spoedbehandeling nooit gedekt. Tenzij u in het buitenland bent en spoedeisende hulp nodig heeft. Met een aanvullende tandartsverzekering wordt een noodtandarts vergoed tot een maximum bedrag. De hoogte van het bedrag verschilt per verzekeraar. Voor meer informatie adviseren wij dan ook om contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij.

Veelgestelde vragen

  • Is er een nood tandarts in Utrecht?
    • Bent u op zoek naar een nood tandarts in Utrecht? U vindt Tandartspraktijk Staalwijk aan de Jutfaseweg 79, vlak bij het station. U hoeft niet per se in de gemeente Utrecht te wonen om een afspraak te maken bij onze nood tandarts. De enige vereiste is dat u bij ons al ingeschreven staat als patiënt.
  • Wat zijn de kosten van een nood tandarts?
    • Wat afspraken bij de nood tandarts kosten, hangt af van uw verzekering. Bij een basisverzekering worden kosten van een spoedbehandeling nooit gedekt, tenzij u in het buitenland bent en spoedeisende hulp nodig heeft. Met een aanvullende tandartsverzekering wordt een noodtandarts vergoed tot een maximum bedrag. De hoogte van dit bedrag verschilt per verzekeraar. We adviseren daarom om daarover contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij.
  • Wanneer moet ik de nood tandarts bellen?
    • Wanneer u de nood tandarts moet bellen hangt af van de situatie. U kunt bijvoorbeeld terecht bij onze praktijk als u ondragelijk kiespijn heeft, een losse tand of bij een nabloeding. In sommige gevallen is een acuut bezoek noodzakelijk. Bij een uitgevallen tand moet u bijvoorbeeld binnen 60 minuten een nood tandarts zien. Zo voorkomt u verdere complicaties. Het uitvallen van vullingen, kronen en bruggen zijn geen spoedgevallen en kunnen wachten tot de volgende werkdag.

Noodtandarts nodig?

Bel ons op ons speciale nummer. Ook om een controle afspraak te maken kunt u contact opnemen met een van onze collega’s.