Staalwijk is gespecialiseerd in

IMPLANTOLOGIE & ENDODONTOLOGIE

Mond scan

Staalwijk Tandarts heeft sinds december 2022 een mond scan aangeschaft.

Staalwijk tandarts heeft dit gedaan, omdat veel patiënten het gebruik van een gipslepel voor een afdruk van diens tanden niet fijn vinden. Daarom maken wij het mogelijk om tanden op een andere manier te meten, namelijk digitaal. “Gips happen” is dus verleden tijd!

Nooit meer happen bij de Staalwijk tandarts praktijk

Om de digitale mondscan uit te voeren, hebben we geïnvesteerd in de 3Shape TRIOS move mondscanner. Deze machine werkt ter vervanging van het ouderwetse “happen” en werkt prettiger én beter. De focus ligt hier namelijk op comfort. Doordat het comfort bij u hoger ligt, kan de behandeling preciezer worden uitgevoerd, waardoor de resultaten beter zijn.

De 3Shape TRIOS move mondscanner lijkt een beetje op een tandenborstel. De scanner bestaat uit een camera, die soepel en gemakkelijk over uw tanden glijdt. Tijdens dit proces worden er 3D-opnames gemaakt, die uiteindelijk terug getraceerd worden om een uiteindelijke print van uw mond te kunnen maken. Zo is het uiteindelijke effect hetzelfde als bij gips happen, alleen wordt er gerichter en comfortabeler gewerkt

Een gedetailleerde scan van uw gebit

Doordat de 3Shape TRIOS move mondscanner erg gericht te werk gaat, wordt uw gebit nauwkeurig in beeld gebracht. Het is zelfs mogelijk om de resultaten te volgen op een scherm, waardoor u kunt meekijken tijdens uw behandeling. Er wordt niet alleen gelet op de vorm van uw gebit, maar ook op de kleur en op andere tandeigenschappen.

Zodra de scan uitgevoerd is, worden de resultaten hiervan gedeeld met ons tandtechnisch laboratorium, die de resultaten omzetten in een geprint model. Dit model is de basis voor verschillende oplossingen, zoals:

  • Kronen en bruggen
  • Frames
  • Plaatjes 
  • Mondbeschermers
  • Knarsplaatjes

Omdat de mondscan zo effectief uitgevoerd kan worden, zijn de resultaten ook naar wens. Hierdoor weet u vrijwel zeker dat uw kroon, brug, frame, etc. zoals gegoten in uw mond past.